אלרגיה למזון בילדים

מהם התסמינים של אלרגיה למזון? לעתים קרובות קיים בלבול בקרב הציבור לגבי מהי אלרגיה למזון. רבים מתייחסים לתופעות לוואי שונות, שאינן אלרגיות, כאלרגיה למזון. לדוגמא, ישנה התייחסות לאי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) כאלרגיה לחלב, למרות שזוהי אינה תופעה אלרגית אלא מחסור באנזים האחראי לפרק את הסוכר שמקורו בחלב. 

אלרגיה אמיתית למזון נובעת מתגובה של מערכת החיסון (המערכת האימונית) לחלבוני מזון שונים. ישנם מספר סוגי תגובות אימוניות למזון והן מסווגות בהתאם לסוג התא ולנוגדן המגיב לחשיפה למזון החודר לגוף. בישראל, המזונות העיקריים הגורמים לתגובות אלרגיות בקרב ילדים הם: חלב פרה, ביצים, שומשום, בוטנים, אגוזים ודגים.

אלרגיה מיידית למזון היא כזו המתווכת על ידי נוגדן הנקרא IgE וגורמת במרבית המקרים לתגובה תוך דקות עד שעתיים מרגע החשיפה. התגובה יכולה להתבטא בפריחה בעור, כאבי בטן, הקאות, נזלת, שיעול, קוצר נשימה ועד ירידה בלחץ הדם, ישנוניות ומוות. אלרגיה למזון שאינה מתווכת על ידי נוגדן מסוג IgE מתאפיינת בתסמינים מאוחרים (שעות עד ימים) של מערכת העיכול כגון הקאות, שלשולים, דם בצואה וחוסר עליה במשקל. 

לאחר קביעת אבחנה של אלרגיה למזון יש כמובן להימנע מלצרוך את המזון הבעייתי ולעיתים להיות מצוידים במזרק אדרנלין היכול למנוע תגובות קשות בזמן חשיפה אקראית למזון האלרגני.

על מנת לעשות אבחנה מדויקת של אלרגיה למזון ישתמש האלרגולוג (רופא מומחה באלרגיה) בתבחיני עור (טסטים) או בבדיקת דם על מנת לזהות במדויק מהו המזון הגורם לאלרגיה. לעיתים, אם התמונה הקלינית ותשובות המעבדה אינן חד משמעותיות, יש להשלים תגר למזון – חשיפה מבוקרת של הנבדק למזון החשוד כגורם לתגובה האלרגית. תגר זה יש לבצע תחת השגחה רפואית מתאימה מכיוון שהוא עלול להסתיים בתגובה המצריכה טיפול רפואי מידי.

לאחר זיהוי אלרגיה למזון, חשוב להיות במעקב אלרגולוגי מסודר לאורך השנים על מנת לוודא שאכן האלרגיה עדיין קיימת מכיוון שחלק מהאלרגיות חולפות עם הזמן. גם במקרים בהם האלרגיה לא חלפה ניתן להתחיל סדרת טיפולים הנקראים דה-סנסטיזציה או אימונותרפיה למזון שבהם מאפשרים חשיפה הדרגתית של המטופל לכמויות מזון זעירות ההולכות וגדלות עם הזמן עד אשר מגיעים למנה הרצויה של המזון. טיפולים אילו המבוצעים עי אלרגולוג מומחה בתחום הם יעילים ובעלי פרופיל בטיחותי גבוה.

ד”ר יורם פייטלסון הינו מומחה ברפואת ילדים ומומחה באלרגיה. בעזרת ידע מקצועי וניסיון קליני רב שנצבר במסגרת עבודתו כרופא בכיר ביחידה לאלרגיה ואימונולגיה בבית החולים לילדים שניידר ובזכות גישתו המותאמת לילדים, ד”ר פייטלסון הינו הרופא המתאים ביותר לטיפול באלרגיה למזון בקרב ילדים.

אלרגיה למזון כרוכה בחרדה, לחץ וסבל נפשי ועלולה לגרום לתגובות מסכנות חיים אך כיום קיים טיפול יעיל עבורה. מומלץ לפנות כבר עכשיו לד”ר יורם פייטלסון בכדי שהילד שלכם יוכל לקבל את האבחון והטיפול המקצועי ביותר לתופעת האלרגיה למזון ממנה הוא סובל!

המידע הנ”ל מהווה מידע ראשוני בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של רופא אלרגיה

אלרגיה למזון בילדים

מהם התסמינים של אלרגיה למזון? לעתים קרובות קיים בלבול בקרב הציבור לגבי מהי אלרגיה למזון. רבים מתייחסים לתופעות לוואי שונות, שאינן אלרגיות, כאלרגיה למזון. לדוגמא, ישנה התייחסות לאי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) כאלרגיה לחלב, למרות שזוהי אינה תופעה אלרגית אלא מחסור באנזים האחראי לפרק את הסוכר שמקורו בחלב. 

אלרגיה אמיתית למזון נובעת מתגובה של מערכת החיסון (המערכת האימונית) לחלבוני מזון שונים. ישנם מספר סוגי תגובות אימוניות למזון והן מסווגות בהתאם לסוג התא ולנוגדן המגיב לחשיפה למזון החודר לגוף. בישראל, המזונות העיקריים הגורמים לתגובות אלרגיות בקרב ילדים הם: חלב פרה, ביצים, שומשום, בוטנים, אגוזים ודגים.

אלרגיה מיידית למזון היא כזו המתווכת על ידי נוגדן הנקרא IgE וגורמת במרבית המקרים לתגובה תוך דקות עד שעתיים מרגע החשיפה. התגובה יכולה להתבטא בפריחה בעור, כאבי בטן, הקאות, נזלת, שיעול, קוצר נשימה ועד ירידה בלחץ הדם, ישנוניות ומוות. אלרגיה למזון שאינה מתווכת על ידי נוגדן מסוג IgE מתאפיינת בתסמינים מאוחרים (שעות עד ימים) של מערכת העיכול כגון הקאות, שלשולים, דם בצואה וחוסר עליה במשקל. 

לאחר קביעת אבחנה של אלרגיה למזון יש כמובן להימנע מלצרוך את המזון הבעייתי ולעיתים להיות מצוידים במזרק אדרנלין היכול למנוע תגובות קשות בזמן חשיפה אקראית למזון האלרגני.

על מנת לעשות אבחנה מדויקת של אלרגיה למזון ישתמש האלרגולוג (רופא מומחה באלרגיה) בתבחיני עור (טסטים) או בבדיקת דם על מנת לזהות במדויק מהו המזון הגורם לאלרגיה. לעיתים, אם התמונה הקלינית ותשובות המעבדה אינן חד משמעותיות, יש להשלים תגר למזון – חשיפה מבוקרת של הנבדק למזון החשוד כגורם לתגובה האלרגית. תגר זה יש לבצע תחת השגחה רפואית מתאימה מכיוון שהוא עלול להסתיים בתגובה המצריכה טיפול רפואי מידי.

לאחר זיהוי אלרגיה למזון, חשוב להיות במעקב אלרגולוגי מסודר לאורך השנים על מנת לוודא שאכן האלרגיה עדיין קיימת מכיוון שחלק מהאלרגיות חולפות עם הזמן. גם במקרים בהם האלרגיה לא חלפה ניתן להתחיל סדרת טיפולים הנקראים דה-סנסטיזציה או אימונותרפיה למזון שבהם מאפשרים חשיפה הדרגתית של המטופל לכמויות מזון זעירות ההולכות וגדלות עם הזמן עד אשר מגיעים למנה הרצויה של המזון. טיפולים אילו המבוצעים עי אלרגולוג מומחה בתחום הם יעילים ובעלי פרופיל בטיחותי גבוה.

ד”ר יורם פייטלסון הינו מומחה ברפואת ילדים ומומחה באלרגיה. בעזרת ידע מקצועי וניסיון קליני רב שנצבר במסגרת עבודתו כרופא בכיר ביחידה לאלרגיה ואימונולגיה בבית החולים לילדים שניידר ובזכות גישתו המותאמת לילדים, ד”ר פייטלסון הינו הרופא המתאים ביותר לטיפול באלרגיה למזון בקרב ילדים.

אלרגיה למזון כרוכה בחרדה, לחץ וסבל נפשי ועלולה לגרום לתגובות מסכנות חיים אך כיום קיים טיפול יעיל עבורה. מומלץ לפנות כבר עכשיו לד”ר יורם פייטלסון בכדי שהילד שלכם יוכל לקבל את האבחון והטיפול המקצועי ביותר לתופעת האלרגיה למזון ממנה הוא סובל!

המידע הנ”ל מהווה מידע ראשוני בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של רופא אלרגיה

דילוג לתוכן